Al meer dan 5.000 stemmen op de BIOSKOOP Movie Poll

Geschreven door Angelo Vandamme5 april 2021Leesduur: 3 min.553 keer gelezenNieuwsBIOSKOOP

De overheid gaf onlangs met z’n buitenplan een voorzichtig “oranje knipperlicht” vanaf 1 mei waardoor de organisatie achter de BIOSKOOP Drive-ins opnieuw een versnelling hoger kan schakelen. Na het annuleren van de eindejaarsedities door de tweede coronagolf, werd meteen nagedacht over een plan voor 2021. Met drive-ins in Gent, Sint-Niklaas en De Pinte is de opstart van dat plan nu officieel begonnen. Nog tot het einde van april kan je stemmen op welke films jij wil zien op de volgende edities van BIOSKOOP.

Het is nog helemaal niet zeker wat er vanaf 1 mei terug zal kunnen en wat niet, noch met welke maatregelen of beperkingen dat zal zijn, maar dat houdt BIOSKOOP niet tegen om toch al een aantal stappen te zetten. Zij zijn volop bezig met de voorbereiding van verschillende drive-in-edities: opnieuw in Gent (do 13 t.e.m. za 15 mei, Volvo Trucks) en Sint-Niklaas (vr 28 t.e.m. za 29 mei, Grote Markt), maar vanaf dit jaar ook in De Pinte (vr 21 t.e.m. za 22 mei, Domein Begonia). BIOSKOOP heeft natuurlijk al wat ervaring met het organiseren van events tijdens deze pandemie en weet zich hierdoor snel aan te passen aan de maatregelen die van kracht zijn. Ze twijfelen er niet aan dat ze alles in huis hebben om in het voorjaar op een volkomen veilige manier drive-ins te kunnen organiseren.

Meer dan 5.000 stemmen op de movie poll

Via sociale media maakte BIOSKOOP al duidelijk dat er opnieuw drive-inedities zullen plaatsvinden in 2021. En net zoals vorig jaar, hebben ze het nieuwe seizoen op gang getrokken met de vraag welke films de bezoekers willen zien. Al meer dan 5.000 stemmen werden ondertussen uitgebracht via de BIOSKOOP Movie Poll. Op dit moment staat Mamma Mia! op één (201 stemmen), gevolgd door Footloose (197 stemmen) op twee, Mamma Mia! – Here we go again! (161 stemmen) op drie, Bohemian Rhapsody (155 stemmen) op vier en Joker (132 stemmen) sluit de top vijf af. Films die reeds in 2020 werden vertoond, komen niet opnieuw aan bod, dus dit geeft de inwoners van Gent en Sint-Niklaas wel al een ruw beeld van wat het programma zou kunnen worden.

Veilige drive-inconcepten

Ondertussen zien we dat er terug drive-inconcepten toegelaten worden door lokale overheden. Geheel terecht volgens de organisatie van BIOSKOOP. Net zoals bij deze concepten, en net zoals vorig jaar, zullen bij komende edities de nodige maatregelen ervoor zorgen dat het risico op verspreiding van het COVID19-virus geminimaliseerd wordt waardoor dit type event op een uiterst veilige manier kan doorgaan. Contactloze toegangscontrole, snacks bestellen via mobiele apps, cashless betalen en bezoekers die in eigen bubbel in hun wagen dienen te blijven, zijn enkele van de maatregelen die de BIOSKOOP Drive-ins volledig ‘covidproof’ maken. De organisatie hoopt op deze manier alvast z’n steentje bij te dragen om de huidige crisis wat dragelijker te maken, des te meer omdat het einde in zicht is en we nu meer dan ooit nog even moeten volhouden.

Wie er graag bij is, kan zich op voorhand registreren via de website en wie meteen ook z’n stem laat gelden in de Movie Poll, maakt kans op een gratis toegangsticket. Voor meer informatie over de drive-inedities van BIOSKOOP, surf je naar de website van BIOSKOOP.

 

Angelo Vandamme

Chief Executive Officer & Founder
Chief Executive Officer & Founder

Angelo is één van de oprichters van Future of Events. Hij zag bijna elk festival in België al voor én achter de schermen en werkte mee aan tal van evenementen, groot en klein. Er is iets magisch aan events dat hem altijd heeft geboeid. Als bezoeker, maar des te meer als organisator. Mensen samenbrengen, zien dat ze zich amuseren, dat ze iets nieuws ervaren en dat ze genieten. Het geeft hem elke keer opnieuw kippenvel. Maar, hij ziet events ook als krachtige communicatietool. Nieuwsgierig als hij is, verdiepte hij zich op eigen houtje in alles wat onder de brede noemer marketing valt. Een doorzetter die graag initiatief neemt en met een duidelijke visie vooral vooruit wil.