BIOSKOOP verkent nieuwe horizonten

Geschreven door Angelo Vandamme12 augustus 2019Leesduur: 2 min.626 keer gelezenNieuwsBIOSKOOP

20/9/2019 – Castrohof, Sint-Niklaas. Na twee edities van BIOSKOOP in Gent, heeft Future of Events besloten om hun thuisstad even achter zich te laten om nog meer mensen kennis te laten maken met hun eighties openluchtcinema. De tweede stad die BIOSKOOP zal leren kennen, wordt Sint-Niklaas.

Castrohof

De zoektocht naar een geschikte locatie hiervoor loopt niet altijd gemakkelijk maar in Sint-Niklaas duurde het niet lang vooraleer Future of Events het Castrohof in het vizier had. De organisatie legt uit:

“Het Castrohof is centraal gelegen in Sint-Niklaas en bevindt zich op een straat verwijderd van de Grote Markt. De locatie is een open ruimte en dat hebben we nodig voor de projectie maar het zorgt er ook voor dat we BIOSKOOP kunnen inrichten en decoratief aankleden zonder veel obstakels.”

Full 80s Experience Package

Een belangrijk onderdeel van het evenement is vanzelfsprekend de film. Op de vorige edities werden Batman, The Breakfast Club, Dirty Dancing en Back to the Future al getoond maar gelukkig zijn er voldoende klassiekers uit de jaren 80 om – voorlopig – elke editie zijn eigen films te geven. Deze editie viel de keuze op Ghostbusters op vrijdag en Top Gun op zaterdag. Er komt een projectiescherm van 6 meter breed en de film start telkens om 20u30. Mensen kunnen hun eigen stoel meebrengen, ter plaatse fleecedekens of een strandstoel huren maar ook op voorhand een Full 80s Experience Package reserveren is een optie.

Workshops en lokaal talent

De baseline verklapt het een beetje maar BIOSKOOP is niet enkel een openluchtcinema. Future of Events werkte een goed gevuld programma uit dat heel het weekend in beslag neemt. Uiteraard staan ook hier de eighties centraal. Er worden verschillende workshops gegeven waaronder Retro Yoga en 80s Aerobics maar ook verschillende optredens en DJ-sets, een afterwork en -party maken deel uit van het programma. Onder andere Tony Alva en Run the Jules, beide uit Sint-Niklaas, werden al aan de programmatie toegevoegd.

Autoloze zondag

De laatste dag van BIOSKOOP valt toevallig samen met autoloze zondag en ook dan is er heel wat te doen in het Castrohof. Traditioneel is de laatste dag een familiedag en dat is in Sint-Niklaas niet anders. Zowel voor jong, als oud worden er verschillende activiteiten voorzien.

Kortom, BIOSKOOP wordt een feest voor jong en oud, voor de cinefiel en de muziekliefhebber. De volgende editie vindt plaats in het Castrohof op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september 2019. Voor meer informatie surf je naar de website van BIOSKOOP.

 

Angelo Vandamme

Chief Executive Officer & Founder
Chief Executive Officer & Founder

Angelo is één van de oprichters van Future of Events. Hij zag bijna elk festival in België al voor én achter de schermen en werkte mee aan tal van evenementen, groot en klein. Er is iets magisch aan events dat hem altijd heeft geboeid. Als bezoeker, maar des te meer als organisator. Mensen samenbrengen, zien dat ze zich amuseren, dat ze iets nieuws ervaren en dat ze genieten. Het geeft hem elke keer opnieuw kippenvel. Maar, hij ziet events ook als krachtige communicatietool. Nieuwsgierig als hij is, verdiepte hij zich op eigen houtje in alles wat onder de brede noemer marketing valt. Een doorzetter die graag initiatief neemt en met een duidelijke visie vooral vooruit wil.