Corona, Hittegolf en uitverkocht

Geschreven door Angelo Vandamme9 augustus 2020Leesduur: 3 min.562 keer gelezenNieuwsBIOSKOOP

Komend weekend gaat de eerste drive-ineditie van BIOSKOOP op de Grote Markt in Sint-Niklaas door en het belooft voor de organisatie een speciaal weekend te worden. Ondertussen zijn er naast de coronamaatregelen alvast ook warmtemaatregelen afgekondigd. En op zaterdag (Footloose) is het evenement ook nog eens uitverkocht. Voor zondag (De Kleine Zeemeermin) zijn er wel nog tickets.

Aantal inzittenden

Sinds de verstrengde maatregelen op 29 juli was het voor BIOSKOOP – en daardoor ook voor de bezoekers – even aanpassen aan de nieuwe besluiten. Om te beginnen werd het aantal plekken verminderd naar 100 wagens omdat er op outdoorevents maar 200 bezoekers meer aanwezig mogen zijn. De organisatie opteerde er in eerste instantie voor 100 wagens met maximum twee inzittenden toegang te geven tot het event. Op deze manier konden toch 100 kleine bubbeltjes het evenement bezoeken. Zonder deze limiet zou het evenement namelijk maar tot 40 wagens (op basis van maximum vijf inzittenden) mogen ontvangen.

Heel wat bezoekers hadden natuurlijk wel al lang plannen gemaakt om met het hele gezin te komen en zagen hierdoor hun uitstap in het water vallen. Ondanks de tijdsdruk, kon BIOSKOOP echter op het laatste nippertje alsnog een uitzondering op dit maximumaantal bekomen. Het Ministeriële Besluit laat ruimte aan de lokale overheid om – indien afstands- en hygiënemaatregelen kunnen gegarandeerd worden – om een uitzondering toe te staan. Sinds vandaag (12 augustus) is het hierdoor toch terug toegestaan om met meer dan twee inzittenden naar BIOSKOOP te komen, op voorwaarde dat je natuurlijk komt met mensen uit je eigen bubbel.

Zomerse temperaturen

Het ziet ernaar uit dat de hittegolf op z’n einde loopt, maar ook dat zorgt voor extra maatregelen. Een hele avond in een auto zonder airco zitten (motor moet verplicht uit tijdens het evenement vanuit veiligheidsoverweging) is in deze temperaturen niet zo evident. Daarom werden alvast tips gedeeld zoals parkeer jouw wagen overdag in de schaduw, kom licht gekleed naar BIOSKOOP, vermijd fysiek zware activiteiten in de namiddag, etc. Mocht er alsnog een code oranje van toepassing zijn dit weekend, dan voorziet de organisatie ook een gratis én fris flesje water voor elke bezoeker.

Full 80s Experience

De eerste editie in Sint-Niklaas lijkt alvast geslaagd gezien de vlotte ticketverkoop. Op zaterdag zijn alle reguliere tickets volledig uitverkocht, op zondag zijn er wel nog tickets beschikbaar. Nieuw deze editie, zijn de Full 80s Experience Seats voor mensen zonder wagen, zonder rijbewijs of voor zij die gewoon liever met openbaar vervoer, fiets of te voet naar het event komen. In samenwerking met autoverdeler Imacar werden 5 wagens voorzien die klaar staan voor de bezoeker. De auto’s worden na elke eventdag grondig gereinigd om de volgende dag opnieuw bezoekers te kunnen ontvangen. Een Full 80s Experience Seat kost €30 en is nog voor beide dagen beschikbaar. Nog een leuk voordeel: wie dit tickettype boekt, staat meteen ook gegarandeerd op de eerste rij!

De naam van deze formule werd gekozen naar analogie met de cateringpakketten die op voorhand gereserveerd kunnen worden: Full 80s Experience Packs. Deze packs bevatten snacks, koude en/of warme hapjes en kunnen ook onderling gecombineerd worden. Wie nog zo’n pakket wenst te reserveren, kreeg van de organisatie nog tot donderdagavond de tijd. Om vrijdag 9u worden de aantallen doorgegeven aan de cateraar en gaat de verkoop dicht.

Andere lokale partners

Naast Imacar pronken er zoals gewoonlijk nog een aantal lokale spelers opnieuw bij de partners van BIOSKOOP. Waasland Drinks voorziet naar goede gewoonte alle dranken, waar ook Brouwerij Boelens onderdeel van uitmaakt. Tijdens BIOSKOOP kan je onder andere de Waase Kriek en Tripel Klok proeven. Een nieuwe partner is Eclips Dance-Studio uit Beveren. Op zaterdagnamiddag geven zij een workshop eighties dance moves op een aaneenschakeling van 80s klassiekers. Op deze manier kunnen mensen alvast in de stemming komen voor ’s avonds. De digitale workshops vervangen de reguliere workshops die in andere jaren plaats vonden op het terrein van BIOSKOOP. Deelname aan deze workshops is volledig gratis.

Meer info over het programma, workshops, tickets, Full 80s Experience Packs en/of Seats, vind je terug via de website van BIOSKOOP.

 

Angelo Vandamme

Chief Executive Officer & Founder
Chief Executive Officer & Founder

Angelo is één van de oprichters van Future of Events. Hij zag bijna elk festival in België al voor én achter de schermen en werkte mee aan tal van evenementen, groot en klein. Er is iets magisch aan events dat hem altijd heeft geboeid. Als bezoeker, maar des te meer als organisator. Mensen samenbrengen, zien dat ze zich amuseren, dat ze iets nieuws ervaren en dat ze genieten. Het geeft hem elke keer opnieuw kippenvel. Maar, hij ziet events ook als krachtige communicatietool. Nieuwsgierig als hij is, verdiepte hij zich op eigen houtje in alles wat onder de brede noemer marketing valt. Een doorzetter die graag initiatief neemt en met een duidelijke visie vooral vooruit wil.