Griezelen met BIOSKOOP op de Grote Markt

Geschreven door Angelo Vandamme8 oktober 2021Leesduur: 3 min.690 keer gelezenNieuwsBIOSKOOP

De eighties drive-in van BIOSKOOP keert op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober terug naar de Grote Markt van Sint-Niklaas, maar deze keer komt er een extra Halloween-laagje over te liggen met de “Halloween Immersive Drive-In Experience”. Improvisatie-acteurs, extra inkleding en enge(re) films zoals Beetlejuice, The Nightmare before Christmas, American Psycho, The Shining, A Nightmare on Elm Street en It moeten voor een angstaanjagende sfeer zorgen.

Toen het COVID-virus toesloeg, maakte de organisatie van BIOSKOOP al snel de vertaalslag van openluchtcinema naar drive-in. Nu het ergste achter de rug lijkt te zijn, blijft de organisatie echter ook het drive-informat verder uitwerken. Het is zeker de bedoeling dat ook de openluchtedities terugkeren in de zomer van 2022, maar in oktober is het misschien net niet warm genoeg voor zo’n editie. Waar eind oktober zich wel makkelijk voor leent, is een unieke Halloween-editie. Naast de inkleding van het terrein, zullen ook verschillende filmpersonages je de stuipen op het lijf jagen, de catering wordt aangepast en je kan deze keer ook “Trunk Seats” reserveren.

Kijken vanuit de koffer met de Trunk Seats

Afgelopen zomer werden al de “Trunk Seats” toegevoegd als tickettype, maar deze unieke beleving heeft Sint-Niklaas nog niet kunnen ontdekken. Aangezien de reacties in Gent en De Pinte uitsluitend positief waren, besloot de organisatie daarom ook de “Trunk Seats” aan te houden. Het concept is simpel: wie dit wenst kan – op de typisch Amerikaanse manier – zijn of haar koffer volstouwen met dekentjes en kussens en gezellig languit naar de film kijken vanuit de auto. Het aantal beschikbare plaatsen is wel gelimiteerd. De organisatie laat toe dat maximum zes auto’s per voorstelling, mits reservatie van dit tickettype, zich omgekeerd parkeren. Deze limiet zorgt ervoor dat de bezoekers achter deze wagens niet een hele avond op een geopend kofferdeksel kijken en dat ook zij een leuke BIOSKOOP-ervaring krijgen.

Opnieuw samenwerking met Imacar

Ondertussen zijn Imacar en BIOSKOOP al onlosmakelijk aan elkaar verbonden in Sint-Niklaas en ook deze editie voorziet Imacar verschillende voor geparkeerde wagens op de eerste rij van BIOSKOOP. Geen wagen of geen rijbewijs? Geen probleem! Je kan als bezoeker te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar BIOSKOOP komen, plaatsnemen in één van de Imacar Seats en zo toch de authentieke drive-in beleven.

Oldtimers en autoverenigingen krijgen korting

Oldtimers zijn al sinds de eerste editie heel erg welkom op BIOSKOOP en ze vinden ook meer en meer hun weg naar de drive-in. Omdat deze oldtimers ook decoratief iets toevoegen aan het evenement, werd er besloten dat vanaf deze editie elke oldtimer vijf euro korting krijgt bij het aankopen van een toegangsticket. Ook autoverenigingen in het algemeen kunnen nu van een groepsaanbod genieten. Op de afgelopen editie in Sint-Niklaas in mei, ontving BIOSKOOP bijvoorbeeld verschillende leden van Trans Axle Club Belgium: de specifieke club voor Porsche 924, 944, 968 en 928. Onder andere autovereniging Vintage Waasland heeft hun aanwezigheid al bevestigd. Voor meer informatie over dit aanbod, neem je contact op met de organisatie via sales@bioskoop.events.

Nieuw: dag- en weekendtickets

Keuzestress? Helemaal nieuw voor deze editie is de mogelijkheid om een dag- of weekendticket te kopen. Met zo’n dag- of weekendticket (Day of Weekend Pass) kan je naar alle films komen die op eenzelfde dag of in eenzelfde weekend op het programma staan. Op deze manier wordt het mogelijk om tussen de films door jouw wagen te laten staan. Je kan dan tussen de films makkelijk van gezelschap wisselen, elkaars auto lenen óf – ongetwijfeld de beste optie – er meteen een unieke movie night van maken!

Eerste ticketwave bijna uitverkocht

De ticketverkoop loopt al op volle toeren en de eerste wave is bijna uitverkocht. Net zoals bij vorige edities gebeurt de ticketverkoop namelijk in verschillende fases waarbij de eerdere wave telkens goedkoper is dan de daaropvolgende wave. Ticketprijzen variëren tussen €17,95 en €25,95 voor reguliere toegang en tussen €27,95 en €29,95 voor de speciale Trunk en Imacar Seat-formules. Voor meer informatie over het evenement surf je naar de website van bioskoop. Tickets kopen kan je doen via de ticketshop van Future of Events.

 

Angelo Vandamme

Chief Executive Officer & Founder
Chief Executive Officer & Founder

Angelo is één van de oprichters van Future of Events. Hij zag bijna elk festival in België al voor én achter de schermen en werkte mee aan tal van evenementen, groot en klein. Er is iets magisch aan events dat hem altijd heeft geboeid. Als bezoeker, maar des te meer als organisator. Mensen samenbrengen, zien dat ze zich amuseren, dat ze iets nieuws ervaren en dat ze genieten. Het geeft hem elke keer opnieuw kippenvel. Maar, hij ziet events ook als krachtige communicatietool. Nieuwsgierig als hij is, verdiepte hij zich op eigen houtje in alles wat onder de brede noemer marketing valt. Een doorzetter die graag initiatief neemt en met een duidelijke visie vooral vooruit wil.