Openluchtcinema BIOSKOOP wordt drive-in

Geschreven door Angelo Vandamme2 juni 2020Leesduur: 2 min.545 keer gelezenNieuwsBIOSKOOP

BIOSKOOP, de eighties openluchtcinema die ondertussen al twee keer in Gent in het Keizerpark en één keer in Sint-Niklaas in het Castrohof doorging, werd aanvankelijk geannuleerd voor 2020 toen België door het coronavirus werd getroffen. Nu de vooruitzichten sinds een aantal weken positiever worden, werd aangekondigd dat BIOSKOOP toch wil terugkeren dit jaar. Niet als openluchtcinema, wel als drive-in-event.

Coronaproof

Bij een openluchtcinema kunnen de regels omtrent social distancing moeilijk gerespecteerd worden, maar als iedereen in z’n eigen wagen blijft, met z’n eigen bubbel, dan kan het wel lukken volgens de organisatoren van BIOSKOOP. Ondanks de recente kustbeelden, menen zij toch dat niet iedereen staat te springen om opnieuw op elkaar gekleefd te zitten. Het blijft natuurlijk afwachten of de nationale veiligheidsraad drive-in-concepten zal toestaan bij de herop-start van de eventsector. En ook de stadsbesturen moeten groen licht geven om events terug toe te laten, maar bij BIOSKOOP hopen ze dus dat een drive-in binnenkort wel kan mits een aantal regels in acht te nemen. Er wordt onder andere gekeken naar een betaalapplicatie die het mogelijk maakt om contactloos drankjes te bestellen.

Stem op jouw stad

Voorlopig zijn er – in afwachting van deze officiële goedkeuringen – nog geen concrete data en locaties gecommuniceerd. Het originele plan was om naast de vervolgedities in Gent en Sint-Niklaas, in 2020 nog een derde stad aan te doen en de organisatie plant toch tenminste dit plan overeind te houden. Daarom werd er een poll gelanceerd via de Facebookpagina van BIOSKOOP waar je kan stemmen om de drive-in naar jouw stad te brengen. De poll heeft al wat interesse opgewekt en zet momenteel Sint-Niklaas op drie, Gent op twee en Oudenaarde op één. Je kan nog de hele week stemmen om jouw stad te nomineren of de positie ervan te versterken. Om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt op de drive-in-edities, kunnen bezoekers sinds enkele weken ook pre-registreren via de website van BIOSKOOP. Daarnaast kan je ook jouw favoriete film(s) en/of genre(s) meteen meegeven aan de organisatoren.

Ook nu meer dan film alleen

BIOSKOOP is en blijft ook ‘Much More than Movies’. Zo komen bijvoorbeeld de Full 80s Experience Packs met verschillende hapjes en snacks terug en er wordt momenteel gezocht naar manieren om de workshops die normaal in de namiddag doorgaan, online te streamen. Ook de optredens die telkens deel uitmaken van de affiche, zouden op deze manier overeind blijven. BIOSKOOP blijft zo een evenement dat gaat voor een totaalbeleving.

Blijf je graag op de hoogte van BIOSKOOP? Volg dan zeker de social mediakanalen of bezoek de website af en toe. De organisatie hoopt binnenkort meer nieuws kwijt te kunnen over data, locaties en programma.

 

Angelo Vandamme

Chief Executive Officer & Founder
Chief Executive Officer & Founder

Angelo is één van de oprichters van Future of Events. Hij zag bijna elk festival in België al voor én achter de schermen en werkte mee aan tal van evenementen, groot en klein. Er is iets magisch aan events dat hem altijd heeft geboeid. Als bezoeker, maar des te meer als organisator. Mensen samenbrengen, zien dat ze zich amuseren, dat ze iets nieuws ervaren en dat ze genieten. Het geeft hem elke keer opnieuw kippenvel. Maar, hij ziet events ook als krachtige communicatietool. Nieuwsgierig als hij is, verdiepte hij zich op eigen houtje in alles wat onder de brede noemer marketing valt. Een doorzetter die graag initiatief neemt en met een duidelijke visie vooral vooruit wil.