Veelgestelde Vragen

Heel wat vragen die we ontvangen bij Future of Events liggen telkens in dezelfde lijn. Hieronder vind je een antwoord terug op enkele van die meest gestelde vragen. Op deze manier heb je snel een antwoord, mocht je ook een gelijkaardige vraag willen stellen. We proberen telkens beknopt maar toch duidelijk te antwoorden.

Tickets

Ontvang ik een bevestiging via mail?

Je ontvangt inderdaad een bevestiging van jouw aankoop via e-mail. Het kan echter - omdat future-of-events.be een nieuw domein is dat z'n strepen nog wat moeten verdienen - dat deze e-mail in jouw ongewenste berichten terecht kwam. Controleer dus zeker ook deze map indien je de mail niet meteen terugvindt.

Waar kan ik mijn aankopen terugvinden?

Alle aankopen die je maakt in onze webshop, kan je terugvinden in jouw Future of Events-profiel op het tabblad bestellingen. Momenteel is het nog niet mogelijk om een e-ticket te genereren, maar er wordt wel aan gewerkt om deze functionaliteit zo snel mogelijk in het platform toe te voegen. In tussentijd controleren we de toegang op naam (zoals een restaurantreservatie) of op nummerplaat (in geval van een drive-in).

Is er een compensatie bij vertraging op een event?

In de meeste gevallen niet. De bepalingen van leveringstermijnen uit de algemene voorwaarden - die stellen dat data en tijdstippen bij wijze van inlichting worden verstrekt en dus niet bindend zijn - zijn van toepassing. Echter, indien de vertraging in die mate groot is dat (een onderdeel van) het event wordt geannuleerd, gelden de annuleringsvoorwaarden en kan een ticketaankoop (gedeeltelijk) vergoed worden (zie ook "Is er terugbetaling bij annulering door organisator?").

Is er terugbetaling bij annulering door de organisator?

Het terugbetalen van jouw ticketaankoop bij annulering hangt af van twee voorwaarden die bepalen of wij als eventorganisator onze afspraak nakomen tegenover jij als eventbezoeker, zijnde het kunnen bijwonen van een event. Enerzijds hangt het ervan af of een onderdeel van het event, al dan niet het volledige event wordt geannuleerd. Anderzijds hangt het ervan af of het event al dan niet wordt uitgesteld naar een andere datum. Wanneer besloten wordt dat een onderdeel van een event niet kan doorgaan, worden tickets die aangekocht werden voor dat specifieke onderdeel automatisch volledig terugbetaald (incl. betalings- en verwerkingskosten). Dit kan zowel een activiteit, workshop of optreden, als een dag(deel) van een event zijn. Een onderdeel van een event, kan niet worden uitgesteld naar een andere datum. De annulering van het ene onderdeel, geeft geen recht op terugbetaling van tickets voor een ander onderdeel. Bijvoorbeeld bij een meerdaags event geeft de annulering van de ene dag, geen recht op terugbetaling van een andere dag. Of het annuleren van een gratis optreden, geeft geen recht op terugbetaling van een ander betaald onderdeel. Wanneer het event volledig wordt geannuleerd, wordt rekening gehouden met de tweede voorwaarde. Indien het event wordt uitgesteld naar een andere datum binnen het jaar, worden tickets niet terugbetaald, maar zijn ze automatisch geldig voor de nieuwe datum. De bezoeker is vanzelfsprekend wel vrij om een andere koper voor zijn of haar ticket te zoeken of om het ticket te annuleren volgens onze annuleringsvoorwaarden. Wanneer het event volledig wordt geannuleerd én het wordt niet uitgesteld naar een andere datum, worden ticketaankopen wel automatisch volledig terugbetaald (incl. betalings- en verwerkingskosten).

Kan ik mijn ticketaankoop annuleren?

In principe hoeven we wettelijk geen annuleringsvoorwaarden te voorzien op tickets voor een event (dienst die een bepaalde datum of periode van uitvoering voorziet). Aan de ene kant staan we hier achter aangezien wij tal van kosten maken op basis van het aantal verkochte tickets. Aan de andere kant snappen we ook dat je graag jouw ticket annuleert als je bijvoorbeeld maanden op voorhand plots een uitnodiging voor een trouwfeest ontvangt. Daarom hebben we geprobeerd een eerlijke middenweg uit te werken voor jou als bezoeker, maar ook voor ons als eventorganisatie. Je kan dus jouw ticketaankoop annuleren, mits een aantal voorwaarden. Om te beginnen zal bij vrijwillige annulatie elke terugbetaling altijd gebeuren na aftrek van betalings- en verwerkingskosten. Indien je 20 weken voor het evenement annuleert, krijg je het resterende saldo terug. Na 20 weken kan je ook annuleren, maar je krijgt afhankelijk van hoeveel weken het nog is tot aan het evenement een stuk terugbetaald via een waardebon. Na 8 weken voor het evenement kunnen we niet meer het volledige bedrag terugbetalen. Hoeveel je terugbetaald wordt hangt ook hier af van het aantal resterende weken tot aan het evenement. Na 2 weken voor het evenement is annuleren niet meer mogelijk.

Coins

Wat kan ik kopen met Future Coins?

Met Future Coins kan je ter plaatse op een event bv. drankjes of snacks aankopen. Het exacte aanbod varieert van event tot event en wordt bepaald door de organisator. Raadpleeg de specifieke eventwebsite als je graag meer te weten komt hierover.

Wat zijn digitale Future Coins?

Future Coins zijn de digitale versie van 'papieren bonnetjes'. Iedereen met een Future of Events-profiel kan deze digitale munten aankopen via onze shop. Het saldo van jouw Future Coins wordt vervolgens in jouw profiel weergegeven in de bovenste navigatiebalk.

Wat zijn de voordelen van Future Coins?

Je kan (1) geen fysieke vouchers of munten meer verliezen, (2) Future Coins blijven geldig voor alle toekomstige events die met Future of Events samenwerken en (3) Future Coins aankopen kan waar en wanneer je maar wil, op voorhand of op het event zonder achteraan in de wachtrij te moeten aanschuiven. Het is even wennen, een account aanmaken vraagt een extra minuutje tijd, maar vanaf dan is alle rompslomp van bonnen (ver)kopen helemaal verdwenen.

Kan ik mijn Future Coins terug omruilen?

Nog niet, maar in de toekomst zouden we dit wel mogelijk willen maken. Bij terugbetaling van Future Coins, zullen we wel altijd de gemaakte betalings- en verwerkingskosten afhouden. Dit omdat je als klant gebruik hebt gemaakt van de online bestel- en betaaldiensten die Future of Events aanbiedt, ongeacht of Future Coins later al dan niet worden terugbetaald. Deze betalings- en verwerkingskosten bedragen samen tussen 6,0% en 9,5% op jouw online aankoop. Bij een terugbetaling ontvangt de klant een overzicht van de kosten op zijn of haar bestelling. Het resterende saldo zou dus op termijn, teruggestort kunnen worden naar jouw persoonlijke rekening.